Textiel onderhoud

Algemene informatie textiel onderhoud

Meubelstoffen zijn er in diverse verschillende soorten. Je kunt een scheiding maken tussen stoffen gemaakt van natuurlijke materialen en stoffen gemaakt van synthetische materialen. Dus natuurlijke en kunstmatige stoffen. Tegenwoordig worden er echter steeds meer combinaties gemaakt van beide materialen om zo de beste eigenschappen van beidde soorten te benutten. Voor alle stoffen geldt een specifiek textiel onderhoud.

assortiment-textiel-onderhoud-groot-picture

Synthetische stoffen

De vezels die bij de vervaardiging van deze stof worden gebruikt komen niet direct uit de natuur, maar zijn kunstmatig verkregen. Een kunstmatige vezel kan zowel een natuurlijke als een synthetische basis hebben. Enkele voorbeelden zijn: Microvezels, Polyester, Acryl en vele andere. De lichtechtheid en de vlekgevoeligheid van deze stoffen is meestal beter dan bij stoffen van natuurlijke vezels. Een synthetische stof hoeft niet per definitie uit kunststof te bestaan. Deze stof kan gemaakt zijn van 100% natuurlijk materiaal, maar chemisch zijn geproduceerd. Denk hierbij aan viscose, gemaakt van cellulose uit hout en planten. Synthetische stoffen zijn vaak slijtvaster en beter te reinigen dan natuurlijke stoffen. Over het algemeen kunnen de kunstmatige stoffen met een krachtig middel behandeld worden.

Natuurlijke stoffen

De vezels die gebruikt worden bij de fabricage van deze stoffen komen allemaal uit onze natuur. Deze vezels worden in de fabriek zo bewerkt dat er vervolgens stoffen van gemaakt kunnen worden. We kunnen de vezels onderscheiden in plantaardige vezels zoals katoen en linnen en dierlijke vezels zoals wol en zijde. De vezels zijn vaak vlekgevoelig, minder slijtvast en de lichtechtheid is vaak ook minder dan bij kunstmatige vezels. Enkele voorbeelden van natuurlijke stoffen zijn: Katoen, Wol, Linnen en Zijde.
Deze stoffen hebben vaak warme kleuren en voelen heel aangenaam. Dit is ook voor veel mensen de reden om voor deze stoffen te kiezen. Katoen en linnen voelt heerlijk natuurlijk aan, maar is het wel gevoeliger voor verkleuring. Zijde moet natuurlijk heel voorzichtig gebruikt worden en wol kan bij sommige mensen irriteren als het wordt aangeraakt, mits je hier gevoelig/ allergisch voor bent.

Vlekken verwijderen

Vlekken in textiel kunt u verwijderen met een cleaner. Wij raden u wel aan om altijd eerst op een onopvallende plaatst uw stof te testen. Vervolgens kunt u uw meubel ook beschermen tegen vlekken met onze textiel protector. Daardoor hebben vuil en vocht geen of minder kans om in de stof te trekken. Wij adviseren om elk jaar opnieuw uw meubel te beschermen, omdat de beschermlaag slijt door het gebruik.

Textiel onderhoud advies:

BESCHERMEN:
– Textile protector

REINIGEN:
– Textile cleantex
Textile power cleaner voor Microvezels
Oxy stain remover

COMPLETE SET:
Textile care kit

GEURTJES VERWIJDEREN:
Textile Refresher

ANTISTATISCH MAKEN:
– Antistatische spray